Stripe ще плати по $20 хил. на всеки служител, който вземе решение да напусне скъпите за живот градове като Сан Франциско, Сиатъл и Ню Йорк, където компанията има офиси. Но служителите, които го направят, ще трябва да се съгласят и на 10% намаление на заплатата, пише CNN.

Напускането на големите градове стана все по-популярно заради пандемията. Скорошни данни от САЩ сочат, че продажбите и наемите в Манхатън се сриват, докато продажбата на къщи край Ню Йорк растат.

 Технологичната компания Stripe влиза и в България

Най-скъпият американски стартъп влиза и в България

Той оперира в 39 държави - 29 от тях са в Европа

Някои американци, които пътуват по-дълго до работа, вече пестят доста средства, работейки от вкъщи. През юни американците са пътували с близо 60 млрд. км по-малко спрямо същия месец на миналата година, според данни на федерална агенция. Служителите, които пътуват до работа с кола, но сега работят от вкъщи, са спестили общо $758 млн. дневно, според Upwork. Така общата сума от началото на пандемията вече достига $900 млрд.

По-рано тази седмица и VMware съобщи, че служителите, които напуснат големите градове, ще трябва да се примирят с по-ниска заплата.

VMware ще намалява заплатите на служителите, които работят отдалечено и напуснат Силициевата долина

VMware ще намалява заплатите на служителите, които работят отдалечено и напуснат Силициевата долина

Има обаче възможност и за увеличение в някои случаи