Чистата загуба на компанията, разработваща таксиметрови други услуги UberTechnologies Inc., през третото тримесечие на т.г. е нараснала $1,46 милиарда в сравнение с $1,06 млрд. за предходния подобен период.В същото време нетните приходи за тримесечието са нараснали от $1,65 млрд. до $2,01 милиарда, показват неодитираните отчетни данни на компанията.

Общият обем на поръчките, включително доставката на храна по домовете, през юли-септември са били в размер на $9,71 млрд. спрямо $8,74 млрд. за второто тримесечие.

Японската SoftBank Group Corp. във вторник представи на сегашните акционери на Uber детайли от плана си да изкупи книжата им с 32 процента под цената им. SoftBank има намерение да придобия акциите на Uber по $32,96 в сравнение с цената от $48,77, при американската компания получи финансиране в последния кръг на набиране на средства през юни.

Uber е частна компания, посочва Reuters, затова може да не разкрива пълната си финансова отчетност. В края на август, например, тя представи данни само за размера на коригираната загуба (без данъчните и лихвени плащания) за второто тримесечие.

Uber оказва услуги в над 600 градове в 77 страни по света. В последните години компанията има сериозни проблеми с регулаторните органи в редици държави, като в доста страни, вкл. България, нейната дейност бе забранена.