Amazon, Alphabet и Microsoft представиха обнадеждаващи резултати за последното тримесечие и сега надеждите за отчетите на Apple и Facebook са големи. Погледнато в по-голям мащаб от началото на годината петте най-големи технологични компании се представят доста добре.

Покрай пускането на юбилейния iPhone X акциите на Apple са поскъпнали с 45% от януари насам. Тези на Amazon са с 50 на сто нагоре, а на Facebook - с 55 на сто. Alphabet и Microsoft също има с какво да се похвалят - техните ценни книжа имат ръст от над 30%.

И всички те се представят по-добре от основния индекс Nasdaq, който от началото на годината е с 25% нагоре, пише CNN Money.

След 17 години: Microsoft отново струва над $600 милиарда

След 17 години: Microsoft отново струва над $600 милиарда

Компанията е трета в сектора след Apple и Google

Всъщност акциите и на петте гиганта се търгуват близо до най-високото ниво в историята им. Благодарение на това Apple в момента има пазарна капитализация от 870 милиарда долара и е нужно ценните й книжа да поскъпнат само с 15%, за да удари компанията 1 трилион долара.

Общо петте технологични титана по отделно вече са надхвърлили половин трилион долара по отношение на пазарните си капитализации.

Всички те взети заедно се изчисляват на 3,3 трилиона долара. Това е доста над комбинираната им стойност от 2,2 трилиона долара само две години по-рано.

Чистата печалба на Google е $15,6 милиарда до септември

Чистата печалба на Google е $15,6 милиарда до септември

Показателят скача с 33% през третото тримесечие