Интернет платформата за търсене на работа Indeed планира да съкрати приблизително 2200 служители, което представлява 15% от нейната работна сила. Indeed е американска платформа за обяви за работа, стартирана през ноември 2004 г. Тя е дъщерно дружество на японската Recruit и има офиси по целия свят.

Главният изпълнителен директор на Indeed Крис Хаямс заявя, че се очаква да бъдат освободени приблизително 2200 души. "Съкращенията ще засегнат почти всеки екип", заяви Хаямс, цитиран от ZeroHedge.

"Нашата организация е просто твърде голяма за това, което предстои на пазара на труда. Имаме нужда от яснота, фокус, за да гарантираме, че цялата ни енергия е насочена към инвестиране в бъдещето ни. Тенденциите в приходите са неоспорими. Затова реших да действам сега", обяснява още изпълнителният директор.

Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy стартира в Румъния

Българският стартъп за онлайн търсене на работа nPloy стартира в Румъния

Компанията навлиза на румънския пазар след инвестиция в размер на €2 милиона

Това, което вероятно се случва, е, че компаниите изтеглят обяви за работа на спонсори от Indeed, защото заплахите от рецесия нарастват.

Междувременно на един от най-големите пазари на труда в света САЩ молбите за помощи при безработица неочаквано са намалели за втора поредна седмица.

Според доклад на Bloomberg пазарът на труда в страната като цяло остава устойчив, на фона на затягането на паричната политика от Федералния резерв през последната година. Последното повишение дойде тази седмица. Молбите за помощи продължават да са около исторически ниски нива, а създаването на работни места продължава.

За всеки безработен американец има почти по две отворени позиции.