Robinhood Markets отчете загуба от 423 милиона долара през последното тримесечие, въпреки че приходите надминаха оценките на анализаторите. Акциите на компанията паднаха с цели 15%. Само година по-рано, преди IPO, компанията отчете печалба от 7 милиона долара.

Акциите на Robinhood поевтиняха до 9,98 долара. За сравнение цената на акциите при първичното публично предлагане през юли миналата година беше 38 долара, а през август дори стигнат до рекорда от 85 долара на акция, пише CNN.

Според отчета общите приходи на Robinhood за четвъртото тримесечие са 363 милиона долара, в сравнение с 318 милиона долара през 2021-а.

Влад Тенев вече не е милиардер

Влад Тенев вече не е милиардер

Акциите на Robinhood губят 25 процента само от началото на годината

Принос за загубите обаче имат високите разходи през четвъртото тримесечие, които са се увеличили със 162% на годишна база.

По думите на финансовия директор на Robinhood Джейсън Уорник голяма част от разходите се дължат на възнаграждение, базирано на акции, както и увеличаване на броя на служителите.

Robinhood все още не е реализирала печалба след IPO. Това не е необичайно, имайки предвид, че много технологични компании са минали по този път. Въпреки че приходите са положителни, активнитe потребители са намалели с 8% на тримесечна база - до 17,3 милиона.

Българинът Влад Тенев попадна в юбилейна класация на Forbes в Америка 30 под 30

Българинът Влад Тенев попадна в юбилейна класация на Forbes в Америка 30 под 30

Списанието избра 30-те най-добри "звезди" за всички времена за така наречената "Зала на славата"

Robinhood се радваше на успех по време на пандемията. Приложението му за търговия с акции и други активи придоби голяма популярност по време на локдауните и най-вече януари минлата година.

Последваха обаче регулаторни разследвания. Съдебните разходи на Robinhood стигнаха до 136 милиона долара през юли 2021 г. За сравнение разходите по това перо са били 1,4 милиона долара през 2019 г.