Международната одитна и консултантска компания EY придобива специализираната в сферата на устойчивото развитие австрийска група denkstatt. Новото обединение EY denkstatt ще е едно от най-големите в ESG сферата у нас, става ясно от официално съобщение.

Общо 170 служители на австрийската компания в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия ще станат част от нови интердисциплинарни екипи, които ще надграждат услугите на EY в направленията на одитите, данъците и правото, стратегията и сделките, като ще разширят възможностите по линия на изготвяне и одитиране на ESG доклади, трансформация на бизнес модели и т.н.

Какви зелени политики се готвят в Европа и как ще се отразят на България

Какви зелени политики се готвят в Европа и как ще се отразят на България

Какви са потенциалните опасности и заплахи?

"Обединявайки се с водеща консултантска компания по въпросите на устойчивостта разширяваме нашия консултантски портфейл и значително надграждаме както компетентността, така и капацитета си в областта на услугите за устойчивост", е цитиран в съобщението да коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България и Югоизточна Европа.

В България denkstatt работи от 2007 г., като в момента е една от добре развитите локации на групата. "Не се притесняваме да гледаме надалеч и в мащаб. Заедно с EY очакваме по-голямо влияние на бизнеса, като използваме нашите знания и умения на глобално ниво. Иска ни се EY denkstatt да подкрепя клиентите си - както компании, така и институции - така че пътят към зелено бъдеще да ги прави по-силни и успешни", заявява Боян Рашев, съдружник, EY denkstatt.