Министерството на икономиката на Сърбия поднови приватизацията на компанията за поддръжка на самолети JAT Tehnika, информира SeeNews.

Това е поредният опит на Сърбия аз приватизирането на дружеството, което е в ръцете на правителството и държавните фондове. И този път началната цена е в размер на 20,2 милиона евро. Сумата е еквивалентна на прогнозната справедлива пазарна стойност на акционерния капитал на JАТ Tehnika, пише икономическото ведомство в западната ни съседка в съобщение.

За продажба са обявени 95,4% от JAT Tehnika.

Сърбия отново продава компанията за поддръжка на самолети JAT Tehnika

Сърбия отново продава компанията за поддръжка на самолети JAT Tehnika

На първия търг не се яви нито един кандидат

Заинтересованите кандидати могат да изпратят своите писма за намерение да участват в търга до 6 ноември. До 14 ноември писмата ще бъдат отворени, след което ще се потвърдят и участниците.

В надпреварата ще могат да участват компаниите, които са активни в областта на ремонта и поддръжката на самолети и които за 2018 година има общ приход от поне 40 милиона евро.

Сред другите изисквания са участници в търга да притежават сертификати Bombardier и Embraer за основна поддръжка от поне 5 непрекъснати години, както и основни сертификати за поддръжка на минимум три от самолетите Boeing 737CL, Boeing 737NG, Airbus 320 и ATR 42 и ATR 72 за същия срок.

Участниците трябва да имат и сертификати за основна поддръжка на самолети BO37 MAX и Airbus 320 NEO.

Това е третият опит на Сърбия дружеството да бъде приватизирано. Предишната процедура беше открита през месец септември и отменена по-рано този октомври заради липса на участници. Тази преди това стартира през декември 2018 година и беше отменена месец август.

Снимка 449998

Източник: JAT Tehnika