Официалното приключва Туининг проекта "По-нататъшно прилагане на новия модел на държавен вътрешен финансов контрол в България". Това ще бъде обявено утре на специална церемония.

Проектът е финансиран от Програма ФАР 2003 на Европейския съюз.

Договорът за партньорския проект беше подписан за срок от две години между Министерството на финансите на Р България, представлявано от Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол (АДВФК), чийто правоприемник е Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), и Федералното Министерство на финансите (ФМФ) на Р Германия, припомнят от пресцентъра на Министерство на финансите.

На официалното закриване ще присъстват Гинка Драганинска - ръководител на проекта от българска страна и директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, Норберт Радермахер - началник на отдел във ФМФ на Р Германия, Карин Хоххаус - ръководител на проекта от германска страна и зам.-началник на отдел във ФМФ, Паулина Станоева - съветник „Публични финанси" към Делегацията на ЕК в Р България и д-р Валтер Шмидт-Бенс - постоянен туининг съветник.