Уорън Бъфет дълги години се кахъреше, че е "изтървал" Amazon. Това обаче явно се промени. В четвъртък легендарният инвеститор заяви в интервю за CNBC, че холдингът му Berkshire Hathaway е започнал да купува акции от гиганта, като точното количество ще бъде обявено в отчета, който ще излезе по-късно този месец.

"Един от колегите в офиса, който управлява пари ... е купил малко от Amazon", посочи той, имайки предвид един от двамата топ инвестиционни мениджъри Тед Уешлър или Тод Комбс.

Колко пари носи в себе си Уорън Бъфет?

Колко пари носи в себе си Уорън Бъфет?

Легендарният инвеститор плаща почти винаги в кеш

Отдавна се знае, че Бъфет не е почитател на технологичните акции, но и Оракула от Омаха не крие, уважените и възхищението си към Джеф Безос.

"Да, почитател съм и бях идиот, че не купих" акции от Amazon, каза той.

Тази година Berkshire Hathaway изостава от пазара. Акциите на компанията се покачиха с 6,6 процента от началото на 2019 г. срещу почти 18% за S&P 500. Някои от любимите му акции - най-вече Wells Fargo и Coca-Cola - не се представят добре, а Kraft Heinz се срина с 25%. Един от големите "победители" тази година е друга технологична акция: Apple. BH притежава около 250 милиона акции от производителя на iPhone, като така компанията на Бъфет е вторият най-голям инвеститор в нея. Акциите ѝ се покачиха с 30 процента тази година.

Колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали в Apple преди десетилетие?

Колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали в Apple преди десетилетие?

Акциите на компанията изпреварват с много пазара