Акциите на Apple поскъпнаха вчера след излизане на финансовия отчет на компанията и силната прогноза за следващите месеци, като сега се търгуват срещу около $210.

Ако бяхте инвестирали в производителя на iPhone, това решение щеше да ви се отплати добре, изчислява CNBC. При вложени $1 000 на 1 май 2009 г., днес щяхте да имате над $13 000, или възвръщаемост от над 1 200 процента. За същия период широкият индекс S&P 500 се е покачил с едва 300 процента.

Apple отчете 17% спад на продажбите на iPhone, но акциите тръгнаха нагоре

Apple отчете 17% спад на продажбите на iPhone, но акциите тръгнаха нагоре

Компанията отново е напът да надхвърли $1 трилион пазарна капитализация

Благодарение на новите инициативи на Apple, като връщане на стари телефони срещу отстъпка за нови, по-ниските цени на апартите в някои региони и подобрение в отношенията между САЩ и Китай, анализаторите са оптимистично настроени и за бъдещето на компанията.

И все пак трябва да имаме предвид, че всяка една акция може да надмине представянето на пазара - или да остане назад, както и че историческото представяне не гарантира бъдещ резултат.

Ако искате да започнете да инвестирате, съветът на легендарния Уорън Бъфет е първо да погледнете към индексните фондове, които следят широк набор от акции, което носи ниски разходи и нисък риск.

8 български компании, в които да инвестирате за следващите 10 години

8 български компании, в които да инвестирате за следващите 10 години

Ето кои са те