За да се чувства напълно щастлив, средният руснак би искал да има месечен доход от 178 хиляди рубли. (4163 лв. при курс на БНБ 1 лв.= 42,75 рубли, бел. ред.). Това показва проучване на Изследователския център на портала SuperJob.ru, с което разполага Интерфакс.

(Бел. ред: Актуални референтни валутни курсове на Банката на Русия: 1 евро = 83,83 рубли, 1 долар = 73,97 рубли.)

Най-голямата сума за пълнота на щастието в мечтите си виждат руснаците, които печелят около 80 хиляди рубли на месец. - представителят на тази категория респонденти би искал да има доходи от средно 228 хиляди рубли на месец, показват резултатите от изследването.

Колко пари за черни дни заделят руснаците по време на пандемията?

Колко пари за черни дни заделят руснаците по време на пандемията?

Делът на спестяващите намалява 1,6 пъти в сравнение с февруари 2021 г.

Според проучването руският мъж се нуждае от повече пари от една руска жена, за да се чувства щастлив - съответно 203 хиляди и 155 хиляди рубли. на месец съответно.

Сред възрастовите категории, максималната заявка в това отношение е от анкетираните на възраст 45 и повече години - доходи от 194 хиляди рубли месечно.

Според проучването на SuperJob.ru, минималната заявка за месечен доход, позволяващ на руснаците да се чувстват щастливи, е на хората със заплата под 30 хиляди рубли - границата на техните мечти е средно 110 хиляди рубли месечен доход на човек.

Сред жителите на руските мегаполиси най-високият финансов апетит принадлежи на московчани: те се нуждаят от 228 хиляди рубли на месец, за да бъдат щастливи.

На второ място е Владивосток (204 хиляди рубли), на трето - Ростов на Дон (198 хиляди рубли). Санкт Петербург и Екатеринбург също са в топ 5 (съответно с 192 и 186 хиляди рубли).

Най-голямото увеличение на финансовия апетит в сравнение с май е отчетен в Омск (+ 11%, 171 хил. рубли) и Новокузнецк (+ 9%, 165 хил. рубли). Но в Рязан заявките за 7 месеца са намалели с 3%, градът е на предпоследната линия на рейтинга (140 хиляди рубли).

Най-скромните очаквания са сред жителите на Оренбург, за щастие им трябват средно 138 хиляди рубли. на месец.

Заради намаляващите доходи руснаците отново попадат в капана на финансовите пирамиди

Заради намаляващите доходи руснаците отново попадат в капана на финансовите пирамиди

Finiko, която успя да събере 7 млрд. рубли, рухна

Проучването е проведено в периода на 1-29 ноември 2021 г. сред 2,5 хиляди респонденти на възраст 18 и повече години. Те представляват икономически активното население на страната в 559 населени места на Руската федерация, във всички федерални окръзи.

Подобно проучване беше проведено от SuperJob.ru през април-май тази година. Тогава се оказа, че за да се чувстват щастливи, руснаците биха искали да имат среден месечен доход от 173 хиляди рубли. В същото време за пълно щастие руският мъж би се задоволи със средно 192 хиляди рубли на месец, а една жена - със155 хиляди рубли.