Цената на най-голямата и най-популярна криптовалута в света - Биткойн, ще расте и ще достигне "рекорд за всички времена". Това прогнозира нов доклад на CCData, цитиран от CNBC. Според крипто експертите, токенът ще поскъпне драстично и то още тази година.  

Припомняме, че Биткойн достигна исторически връх от над $73 700 през март, но оттогава се търгува в диапазон между $59 000 и $72 000. Движението към рекордния връх през март до голяма степен беше движено от одобрението и пускането на борсово търгуваните фондове (ETF-и) за Биткойн в САЩ през януари. До днес те са привлекли нетен приток в размер на $14,41 милиарда.

Нещо се случва - само за 14 дни крипто инвеститори продадоха Биткойн за над $1 милиард

Нещо се случва - само за 14 дни крипто инвеститори продадоха Биткойн за над $1 милиард

Трейдърите са намалили притежанията си, откакто цената на Биткойн беше над $70 000

ETF-те позволяват на инвеститорите да купят продукт, който проследява цената на Биткойн, без да притежават я притежават. Привържениците на крипто валутите вярват, че това е помогнало за легитимирането на този клас активи и е улеснило включването на по-големите институционални инвеститори.

Според историческите тенденции халвингът винаги е предшествал период на ценова експанзия, който може да продължи от 366 до 548 дни. Последният халвинг беше на 19 април тази година.

"Това се случва преди да се достигне нов ценови връх, като всеки халвинг преживява по-дълъг цикъл от предходния, поради узряването на класа активи и намалената волатилност", коментират от CCData.

Експертите подчертават, че данните подсказват, че всяко странично движение на цените е временно и е много вероятно предишните върхове от $73 700 да бъдат достигнати и дори надминати още веднъж и то още преди края на 2024 година.

И най-смелата прогноза за момента - цената на Биткойн може да достигне до $100 000 до президентските избори в САЩ през ноември, според Standard Chartered.

Биткойн поскъпна до над $71 000 - ето какво прогнозират крипто експертите

Биткойн поскъпна до над $71 000 - ето какво прогнозират крипто експертите

Какъв ценови връх гони най-голямата криптовалута?