Технологичната компания Apple ще проведе първото си продуктово събитие за годината. Очакванията на анализаторите са днес да бъдат представени бюджетен iPhone, нов iPad и вероятно няколко нови модела Mac.

Евтин iPhone

Очаква се Apple да актуализира iPhone SE с поддръжка на 5G, по-бърз процесор и по-добра камера, според Bloomberg News. Но най-важният въпрос за инвеститорите е дали Apple ще запази същата цена за iPhone SE от $399, на която той се продава вече две години или ще продължи да продава модела, но на по-ниска цена. Ако цената бъде намалена, би помогнало на Apple да спечели дял сред пазара на евтини телефони.

iPad Air

Apple пусна нови iPad Pro от висок клас миналата пролет, а през есента актуализира iPad Mini и обикновения iPad.

Това прави iPad Air от $599, моделът, който най-добре отговаря на условията за актуализация. Настоящият модел има 10,9-инчов екран и сензор за пръстови отпечатъци вграден в бутона за захранване. Apple може да пусне нова версия на iPad Air със същия цялостен дизайн тази пролет, смята анализаторът на TF Securities Минг Чи-Куо.

Apple спира продажбата на продуктите си в Русия

Apple спира продажбата на продуктите си в Русия

Заради инвазията в Украйна

Maс

Слоганът на Apple за събитието е "peek performance", което предполага, че поне едно ново устройство ще има значителна скорост или мощност. Така че може би ще видим нови модели Mac, отбелязва CNBC.

Компанията работи върху разработката на собствени чипове, наречени M1, които заменят чиповете на Intel. Миналата година Apple пусна iMac и MacBook Pro със своите чипове. В края на 2020 г. компанията пусна и MacBook Air, Mac Mini и един модел MacBook Pro.

Новинарският уебсайт на Apple 9to5Mac съобщи, че компанията работи и върху нов модел с бърз чип, който може да се нарече Mac Studio.

Samsung, Apple, Xiaomi? Кой производител продаде най-много в Европа през 2021 година

Samsung, Apple, Xiaomi? Кой производител продаде най-много в Европа през 2021 година

Пазарът смени лидера си четири пъти само за 12 месеца

iOS 15.4

Apple вероятно ще обяви и дата за пускане на следващата си голяма софтуерна актуализация за iPhone и iPad. Компанията тества iOS 15.4 от януари. Това ще бъде втората по големина актуализация за годината след все още неанонсираната iOS 16, която ще бъде разкрита по време на годишна конференция за разработчици WWDC през юни и ще бъде пусната през есента.

iOS 15.4 ще включва няколко нови функции, включително възможността за отключване на телефон с маска, нови емоджи и новия продукт за плащане на Apple, който позволява на всеки с iPhone да приема плащания с кредитни карти без допълнителен хардуер.