Над 75 безплатни неангажиращи игри ще станат достъпни за всички YouTube потребители в близките дни, след като най-голямата видео платформа в света посегна и към другото масово електронно развлечение - гейминга.

YouTube Playalbes, които преди бяха Premium екстра, ще са достъпни както през уеб страницата, така и през мобилното приложение на YT. Сред тях са популярни заглавия като:

  • Angry Birds Showdown
  • Words of Wonders
  • Cut the Rope
  • Trivia Crack

Играчите ще могат да запаметяват напредъка и резултатите си.

Колко плаща YouTube за 1 милион абонати?

Колко плаща YouTube за 1 милион абонати?

Създателите на съдържание в YouTube печелят пари по много начини

Изборът на заглавия не е случаен. От една страна, това в повечето случаи са игри, които лесно могат да бъдат адаптирани към HTML 5 и така да вървят безпроблемно на различни видове устройства.

От друга страна, именно casual геймингът преди повече от десетилетие направи Android толкова популярен (ролята на Angry Birds не трябва да се подценява).

Snap, Facebook, Twitter и YouTube губят $10 млрд. заради Apple

Snap, Facebook, Twitter и YouTube губят $10 млрд. заради Apple

Промените в поверителността на iPhone изтрива част от рекламните им приходи

Според TechCrunch мотивацията на Alphabet да вкара игри в YouTube е свързана с факта, че именно тази платформа на онлайн гиганта е най-близкото до социална мрежа, което притежава - а игрите помагат да се задържи вниманието на потребителите. Освен това, потенциално се създава още една "площадка" за комерсиално съдържание.

Все още YouTube Playables не е налична в България, но вероятно ще стане в близките седмици.