Надзорният съвет на хърватската туристическа компания Valamar Riviera е одобрил инвестиционната програма за следващата година в размер на 826 милиона куни, или 111,1 милиона евро, пише SeeNews.

"Инвестициите през 2020 година представляват продължение на инвестиционната стратегия на Valamar за препозициониране и увеличаване на портфолиото към висококачествени туристически продукти и услуги в страната", се посочва в съобщението на компанията.

Следващата година Valamar ще завърши 3-годишния си инвестиционен проект за преместването на къмпинг курорта Istra Premium във Фунтана в първия 5-звезден къмпинг курорт на полуостров Истрия. Проектът възлиза на 56 милиона евро.

Туристическата компания продължава да инвестира и в своите къмпинг курорти и хотели на островите Раб и Макарска. Проекти на фирмата се осъществяват и в нейния комплекс в Дубровник.

Освен това Valamar развива и проекти в енергийната ефективност и цифровизацията.

Мегапроект за €8 милиарда: Атина прави своя Ривиера на мястото на старо летище

Мегапроект за €8 милиарда: Атина прави своя Ривиера на мястото на старо летище

Изоставената аерогара се ползваше по време на Олимпийските игри през 2014-а, а по-късно там беше изграден бежански лагер

До 2021 година компанията ще инвестира 202 милиона евро в зоната Pical в Пореч. Там вече се изгражда хотелът Pinea на стойност 106 милиона евро.

"Обявеният инвестиционен цикъл бележи началото на нов стратегически период до 2022 година. Фокусът в инвестициите ни ще остане в социалното и устойчиво развитие на нашето портфолио, в развитието на служителите ни, както и в развитието на предлаганите дестинации", каза изпълнителният директор на Valamar Rviera Желко Кукурин.

Досега Valamar Rviera е инвестирала около 808 милиона евро в туристическия сектор на страната.

В понеделник на фондовата борса в Загреб акциите на компанията се покачиха с 0,26%.

Да живееш като милионер в Черна гора - Новата Френска ривиера на Европа

Да живееш като милионер в Черна гора - Новата Френска ривиера на Европа

Страната е сочена като топ дестинация за супербогаташи за 2019 година