Зашеметяващият разпродажба на Didi само няколко дни след първичното ѝ публично предлагане се превърна в тема за обсъждане на Wall Street във вторник, предаде Zero Hedge. В последствие и акциите на SoftBank бяха разпродадени.

Дори когато институционални анализатори, твърдят, че Didi вече предприема стъпки за преодоляване на натиска на Пекин, в Китай въведоха нови финансови регулации. Според тях, вече листванията в Ню Йорк не са позволени, което може би ще превърне излизанията на борсата там невъзможни.

Поради тази причина ByteDance, собственик на популярната платформа за социални медии TikTok, сега преразглежда плановете си за листване в САЩ. Вместо това тя разглежда като потенциална дестинация Хонконг.

Първичното публично предлагане на ByteDance е едно от най-очакваните през тази година. Тя е първата китайска компания, която наистина успя на Запад. Все пак листването може да се забави до 2022 г., но капитализацията на компанията да нарасне до 450 милиарда долара, ако се случи в Ню Йорк. В Хонконг тя вероятно ще е по-ниска.