Експерти по киберсигурност, наети от основателя на Amazon.com Inc. Джеф Безос, твърдят, че телефонът му е бил хакнат през 2018 г. от акаунт в WhatsApp, свръзан с коронования саудитски принц Мохамед бин Салман, пише The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Одит на телефона, направен от FTI Consulting, е открила с "умерена до висока увереност", че устройството е започнало да праща данни скоро, след като е получило видео файл от акаунт в WhatsApp, свързан с принц Мохамед.

Някои официални представители в Организацията на обединените нации са прочели доклада и ще обявят резултатите още днес, пише и Reuters.

Във вторник Саудитска Арабия отрече и нарече обвиненията "абсурдни". "Ще искаме разследване", заяви в Twitter саудитското посолство в САЩ. Говорител на Amazon отказва коментар.

В дълъг блог пост преди почти година Безос обвини издателя на списанието National Enquirer в опит да го изнудва, като го заплашва с лични снимки, свързани с извънбрачна връзка на бизнесмена. Безос, който притежава и влиятелния вестник The Washing Post, заяви, че снимките може да са придобити чрез сделка между издателя American Media Inc. и правителството в Рияд.

Колумнистът на Washington Post Джамал Кашоги бе убит през 2018 г. в саудитското посолство в Истанбул и според ЦРУ заповедта е издадена от принц Мохамед.

Безос изгуби $10 милиарда през 2019-а. Но остана най-богатият човек в света

Безос изгуби $10 милиарда през 2019-а. Но остана най-богатият човек в света

В топ 10 на най-заможните хора на планетата влезе и една дама