Надзорният съвет на "УниКредит Булбанк" одобри назначението на Марио Колари за директор "Глобално банково обслужване" и член на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк". Според пресслужбата на банката решението ще влезе в сила след получаване на предварително одобрение на БНБ и вписването му в Търговския регистър. Марио Колари пое функциите от Цветанка Минчева, която зае позицията зам.-главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет на УниКредит в Румъния.

"Марио Колари е част от екипа на УниКредит Булбанк вече няколко месеца и като опитен професионалист той работи активно с целия екип на банката. Убедена съм, че експертизата на Марио Колари ще допринесе значително за допълнителното оптимизиране на дигиталната трансформация и на УниКредит Булбанк", заяви Теодора Петкова, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и добавя:

"Поздравявам Цвети Минчева за напълно заслуженото ѝ повишение и ѝ благодаря за всички успешно реализирани проекти и инициативи, донесли конкретни подобрения в процесите и начина на работа на УниКредит Булбанк като са се превърнали в най-добри пазарни практики тук. Безспорно Цвети има ключова роля за развитието на модела на Банкиране на дребно и успешното ни пазарно позициониране; на дигиталните канали на УниКредит Булбанк; изграждането на пилотните "Филиали на бъдещето"; проекта за смяната на основната банкова система на УниКредит Булбанк и много други".

"УниКредит Булбанк" излезе на загуба

Най-голямата банка у нас излезе на загуба

Това се случва за първи път в историята й от 1999 година насам

Марио Колари започва кариерата си в УниКредит през 2005 г. след десет успешни години в консултантския бизнес и две години като директор Организация на BNL - BNP Paribas в Рим. През последните 15 години в УниКредит е заемал различни мениджърски позиции в ИТ, Организация, Банкови операции и Сигурност в UniCredit Bank Pekao и в UniCredit Services - на ниво холдинг, в Италия и в ЦИЕ.

През последните четири години отговаря за ИТ и Операции за ЦИЕ, допринасяйки за успешното дефиниране и изпълнение на стратегически международни проекти като стратегическите планове Transform 2019 и Team 23. Марио Колари е инженер и допълнително е завършил разширена програма за бизнес управление в Kellogg"s Graduate School of Management, Northwestern University в Америка.