Американската корпорация за финансови услуги "Fidelity Investments" проведе поручване, което показа, че основната цел на хората отвъд океана, които желаят да подобрят финансите си е да спестяват повече. В същото време повече от две трети от американците посочват, че имат финансови затруднения, а други 45 на сто пък намаляват разходите си в опит да се справят.

Оказва се обаче, че човек може да направи съвсм малки финансови изменения, които няма да са твърде объркващи за него и да подобри значително финансовото си състояние. От Yahoo Finance описват трите най-добри финансови съвета на милиардерите, извадени от интервюта на милардери, свързани с тяхното богатство и с начина им на мислене за парите.

Как милиардерите не плащат данъци

Как милиардерите не плащат данъци

Колко пари могат да се спестят, ако се следват официалните данъчни правила

1. Измислете си собствени правила, когато пазарувате

Когато пазарувате без предварителен план, то лесно може да похарчите повече пари, отколкото трябва. Затова е добре да измислите правила, които да следвате всеки път, когато пазарувате. Ето няколко от експертът по финансови услуги и шеф на "MoneyNerd" - Скот Нелсън:

  • Изчакайте седмица и вижте дали все още искате стоката
  • Всеки път, когато купувате нещо, продавайте друго
  • Вземете назаем от друг
  • Изчакайте намаленията
  • Изградете си го сами

2.Вижте къде другаде отиват парите ви, освен за сметки

Ако знаете, че би трябвало да можете да спестяване, но все пак в края на всеки месец сте без пари, то е време да разберете за какво ги харчите. Един от съветите на милиардерите е да прекарвате по седмица всеки месец, в която да седнете и да помислите за какво сте харчили повече през последните 30 дни.

3.Променете мисленето си за парите

Проучете какво мислите за парите, особено когато пазарувате. Замислете се не колко струва дадена стока, а колко време трябва да работите, за да си я позволите.

Защо милиардерите даряват за благотворителни каузи и къде отиват парите им?

Защо милиардерите даряват за благотворителни каузи и къде отиват парите им?

След развода си през 2019 г. Макензи Скот раздаде почти 6 милиарда долара за стотици благотворителни каузи