Русия е готова да продължи обсъждането на идеята за замразяване на добива, за да се подкрепи сегашното ниво на петролните цени. Но само, ако членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) успеят да се договорят за обща позиция по този въпрос. 

Това заяви днес руският вицепремиер Аркадий Дворкович, съобщава ТАСС. 

„Разбира се, ако всички от ОПЕК имат еднаква позиция, то разбира се Русия ще разгледа този въпрос” заяви Дворкович, отговаряйки  на  журналистическо питане от представител на агенцията за това, ще се върне ли Москва към обсъждане замразяването на петролния добив, ако саудитска Арабия приеме такова решение. 

Дворкович отбеляза също така, че темповете на растеж на руската икономика едва ли ще превишат 3,5-4% през следващите четири години. 

"Имаме амбициозен сценарии, при който положително се развиват едновременно и вътрешните и външните условия. И бихме направили всичко необходимо да постигнем темповете на растеж малко над средните за света – тоест 3,5-4%. Но това е за след 4-4 годни, за което трябва да съвпаднат определени външни и вътрешни фактори” обясни руският вицепремиер.