Питали ли сте се някога какъв е животът в Белия дом? Ако ви е толкова любопитно, можете сами да разберете срещу 2 500 000 лири. За толкова брокерската агенция Wetherell продава малката версия на емблематичната сграда, която обаче е не в САЩ, а във Великобритания.

Имотът Mayfair се намира на площад Гросвенър в Лондон точно срещу посолството на Щатите там. Това определено ще гарантира сигурност на бъдещия купувач на къщата.

Всъщност в нея от 1893 г. до сега са живели американски дипломати. Скоро обаче сградата на посолството ще бъде преместена на друго място в английската столица и това е причината Mayfair да бъде пусната за продажба.

Къщата се прочува като мини версията на Белия дом не толкова заради приликата в архитектурата й с официалната резиденция на американския президент, а заради бялата си фасада и разположението си точно срещу посолството.

Имотът е разположен на два етажа, има камина и луксозно обзаведена кухня в непосредствена близост до трапезарията. Спалните са четири на брой, като всяка от тях има собствена гардеробна и баня.

Снимки на къщата можете да видите в нашата галерия.