Имение с площ 20 000 квадратни метра в Калифорния е обявено на търг, с цена от 160 милиона долара - имотът може да се превърне в най-скъпият дом, продаван на търг някога.

Вила Феринце се намира в тузарския квартал Бевърли Хилс и е paзпoлoжeна нa пapцeл oт 36 421 ĸв.м. зeмя c впeчaтлявaщa aлeя и oтĸpит бaceйн. Разполага с 13 спални и 25 бани. Имотът е проектиран от калифорнийския архитект Уилям Хаблински.

10-те най-скъпи имоти за продажба в света през тази година

10-те най-скъпи имоти за продажба в света през тази година

Някои от тях надминават и най-смелите очаквания за цена

Има и доста удобства на открито включително пътека за джогинг, плувен басейн, джакузи, къща край басейна, тенис корт и голям двор.

"Това наистина е шедьовър и истинско произведение на изкуството", заяви собственикът на имота.

Вилата е обявена от агентите за недвижими имоти Hilton & Hyland за 160 милиона долара. Ако бъде закупен на обявената цена, това ще го направи най-скъпият жилищен имот, продаван някога на търг.

През 2018 г., преди да бъде обявена на търг, Вила Феринце беше обявена за продажба с цена от 165 милиона долара.

Според председателят на аукционната къща Чад Руфърс за имотите над 100 милиона щатски долара е трудно да се намери купувач, което обикновено води задържане на имота на пазара до месеци и години наред.

"Нашите изследвания показват, че ако луксозен имот не бъде продаден в рамките на 90 дни, той вероятно ще остане на пазара през следващите три до пет години и в крайна сметка ще се продаде за по-малко от първоначално обявената цена."

Търгът ще се проведе онлайн, в продължение на осем дни, от 26 януари.