Наемите на жилищата в Лондон може да паднат до най-ниското ниво от близо шест години насам, тъй като бавното възстановяване на икономиката оказва влияние на търсенето, пише Bloomberg.

Вече беше отбелязан 3% спад на наемите през първата половина и спадът може да достигне до 5% до края на годината до 2 072 долара, най-ниското ниво от края на 2014 г.. Това показва доклад на порталът за жилища Zoopla. В някои райони в централната част на Лондон наблюдават още по-големи спадове, като имотите, се отдават под наем на краткосрочни посетители.

Освен това бавното връщане в офисите сигнализира, че търсенето на имоти под наем вероятно ще остане понижено, особено ако нарасне безработицата, сочи докладът.

Правителството отново върна ограниченията за повече от 4 милиона души в Северна Англия и предупреди, че може да се наложи да предприеме още мерки.

"Продължава несигурността относно това как огнищата на Covid-19 ще повлияят на възобновяването на нормалния живот", казва в изявление ръководителят на научните изследвания на Zoopla Грейн Гилмор. "Тази несигурност ще се отрази на търсенето на някои пазари през останалата част от годината."