Всички очакват Германия да спечели предстоящото Световното първенство по футбол в Русия. След като миналия месец швейцарската банка UBS обяви Бундестима за основен фаворит, сега същото направи и германската Commerzbank.

Германският отбор е с най-големи шансове да вдигне най-желания трофей във футбола, като вероятността това да се случи се оценява на 18.3%. Вторият най-вероятен победител е Бразилия с 12.7%, а трета е Испания с 9.6%. Повечето анализатори и футболни експерти посочват именно тези 3 държави като основните фаворити на започващия другата седмица Мондиал.

UBS посочи победителя на Световното по футбол в Русия

Голяма банка посочи победителя на Световното по футбол в Русия

Екип от експерти 10 000 пъти компютърно симулира турнира, за да предскаже шампиона

Четвъртият най-вероятен победител е Аржентина на Лео Меси със 7.7%, следвана от Франция, водена от Пол Погба и Антоан Гризман, със 7.5%.

Европейският шампион Португалия има 6.3% шанс да спечели първата си световна титла, което е малко повече от вероятността за успех на вечния несбъднат фаворит - Англия (6.2%). Домакинът Русия има едва 2.6% шанс за успех, колкото и Хърватия.

Германия е най-вероятният победител на предстоящия Мондиал

Германия е най-вероятният победител на предстоящия Мондиал

Commerzbank основава прогнозата си на редица фактори: световната ранглиста, постиженията на предишните световни първенства, домакинското предимство и броя на вкараните голове в турнира през годините.

Банката отчита и ролята на случайността, така присъща за спорта. Тя провежда 10 000 симулации на всеки мач, за да предскаже вероятния победител, пише Bloomberg.

Който и да спечели Мондиала, победител е Швейцария

Който и да спечели Мондиала, победител е Швейцария

Каква е голямата полза за алпийската държава?

Германия и Бразилия ще са двата отбора, които ще се изправят един срещу друг на финала и ще решат кой ще грабне най-ценния футболен трофей. Шансовете на "селесао" за победа за 16.6%, а тези на Бундестима - 15.8%, според проучване на Университета в австрийския град Инсбрук.

Ако Германия спечели, ще стане световен шампион по футбол за 5-и път, изравнявайки постижението на Бразилия. В случай, че триумфира в Русия, Бундестимът ще се превърне в първият отбор, защитил титлата си от повече от половин век. За последно това постигна "селесао" през 1962 г.