Експертите по пътувания в OptimosTravel наскоро анализираха повече от 100 ваканционни места в САЩ, оценявайки всяко от тях по цена на дневно хранене, обществен транспорт, цени за настаняване и такси за атракции, показват, че курортът Аспен в Колорадо е най-скъпият както в Америка, така и в света, пише сайтът Travelandleisure.

На този фон средната цена на едноседмична ваканция в САЩ само за един човек достигна близо $2000 през 2023 г., което е с повече от $400 спрямо предходната година, показва проучване на Bankrate. И това е само за основно пътуване.

10 дестинации в Европа, за които туристите ще плащат нови такси от 2024 година

10 дестинации в Европа, за които туристите ще плащат нови такси от 2024 година

Популярни дестинации в Европа наложиха мярката за генериране на доходи

Аспен, Колорадо, оглавява списъка като най-скъпото място за почивка, с обща дневна цена от $761,39 на човек, което води до колосалните $5329,72 за 7-дневно пътуване на човек", пише в анализа.

Снимка 654912

Източник: GettyImages

От него разбираме още, че гурме ястията тук могат да струват над 100,5 долара на ден, докато "разкошното настаняване" струва $494,56 на вечер. Спиращата дъха природа на Аспен идва с превъзходна цена, а за четиричленно семейство сумата стига $13 691.

Дори при скромните транспортни разходи от $7, несравнимите предложения на града гарантират статута му на място за "луксозно пътуване".

Какво предлагат най-скъпите ски курорти в Европа

Какво предлагат най-скъпите ски курорти в Европа

Топ 5