Каква цена бихте платили за най-луксозната си почивка? За повечето от нас изборът на място за почивка се определя и въз основа на бюджета. Но за тези, за които парите са без значение, има някои добри идеи. Merchant Cash Advance прави класация на най-екстравагантните и скъпи "хотели" в света. Ето и най-добрите предложения, цитирани от Forbes.

10. Кралският апартамент в известния Бурж Ал-Араб

Лоша новина е, че десетото място е заето от Кралският апартамент в известния Бурж Ал-Араб в Дубай. Той се предлага за 28 000 долара на вечер. Известен е с това, че е "първият седемзвезден хотел в света". Апартаментът Royal Suite е луксозен, с тематичен декор от 22-каратово злато, частен спа център и обслужващ персонал.

9. Royal Suite на хотел The Plaza в Ню Йорк

Royal Suite Three Bedroom

снимка:theplazany.com

Има частен асансьор до апартамента и някои доста красиви гледки към Пето авеню от спалнята, но се предлага за за 40 000 долара на вечер.

8. Muraka Suite в The Conrad Maldives

Двуетажната вила със спалня, която се намира под водата, ще създаде представата, че спите  в гигантски аквариум. За това ще трябва да платите 50 000 долара на вечер, но за съжаление има минимален престой от четири нощувки.

7. Апартамент в Hôtel Martinez/ Кан

За да нощувате там си пригответе 53 000 долара на вечер. Тази нелепа сума за хотелска стая ви осигурява 24 часа лукс, разкошна гледка към Средиземно море от терасата. По стените има картини на Пикасо и Анри Матис.

6. Мезонетът Ty Warner в хотел Four Seasons в Ню Йорк

Ty Warner Penthouse grand piano, seating area, forest painting on gleaming wood panel walls, soaring ceilings

снимка:www.fourseasons.com

Той струва 60 000 долара на нощувка. С 360-градусова панорамна гледка от последния етаж и неограничените масажи, предлагани в цената.

5. Laucala Island Resort Hilltop Estate във Фиджи

снимка:lhw.com

Имението приема гости само, които са само с предварителни заявки, защото е затворено. 61 000 долара на вечер обаче не са никак малко за една нощувка. Говори се, че това може би е най-добрият "хотел" в света. Струва си да се провери.

4. Мезонет в The Mark Hotel - отново в Ню Йорк

източник: www.themarkhotel.com

Тук е доста по-солено като цена от Фиджи - 75 000 долара на вечер. Най-големият мезонет в САЩ предлага пет спални, шест бани и два бара и тераса с гледка към Сентрал Парк. Всекидневната се ползва за бална зала...

3. Апартамент Royal Penthouse Hotel President Wilson в Женева

Тук ще ви таксуват по 80 000 долара на нощ, но ще разполагате с целия осми етаж, с 12 спални, 12 бани, джакузи с невероятна гледка.

Exterior

снимка:www.marriott.com

2. Апартамент Empathy в The Palms Casino Resort във Вегас

Снимка 555114

източник: www.palms.com

Във Вегас сумата вече е шестцифрена. За 100 000 долара на вечер огромният апартамент предлага да се насладите на уникални произведения на изкуството, на британския художник Деймиън Хърст, както и негови мебели. За тази цена на нощувка имате и джакузи, 24-часа обслужване с личен иконом, кола с шофьор, достъп до елитни клубове и звукозаписно студио. Всичко звучи чудесно, но минималният престой е две нощувки.

1.Хотел Lovers Deep Luxury Submarine

Inside Lovers Deep , The Luxury Submarine Hotel - YouTube

снимка:Youtube

Цените тук започват от 175 000 паунда на вечер или около 235 000 долара. Хотелът представлява нещо като подводница. Гостът на "хотела" се радва на личен иконом и готвачи и и задава курса на плаване "рамките на разумното" около Карибите.

По пътя можете да се насладите на пълно уединение и лукс, с невероятни гледки под водата. Персоналът е разположен в противоположния край на подводницата в шумоизолирани стаи.