Само 20% от милионерите в САЩ са наследили парите си. Повече от две трети от всички милионери са предприемачи. Но къде милионерите държат парите си, в какво инвестират?

Недвижими имоти

Едва ли е изненада фактът, че инвестирането в недвижими имоти е най-популярната инвестиция за милионерите. Инвестициите в недвижими имоти е главният способ, чрез който милионерите съхраняват своето богатство. Освен закупуване на жилища, имения, луксозни вили и имоти за отдаване под наем, те купуват търговски недвижими имоти, офис сгради, хотели, стадиони и други.

Недвижимите имоти са доходоносна инвестиция в дългосрочен план и изпитана инвестиция за милионери, които харесват пасивния доход от приходите от наем, които предлагат недвижимите имоти.

Акции

Някои милионери инвестират в акции, които изплащат дивиденти. По-богатите инвеститори обаче притежават контролен дял в една или повече големи компании.

Други активи и стоки

Злато, сребро, ценни метали и минерали също са предпочитани за инвестиции от милионерите.Проблемът е, че за някои от тях се изисква специално съхранение - за някои минерали например.

Алтернативни инвестиции

Някои милионери държат част от парите си в активи като изобразително изкуство, скъпи музикални инструменти или редки книги. Има милионери, които инвестират в права на интелектуална собственост, като например правата върху песни или филми. Това могат да бъдат много доходоносни инвестиции.

Криптовалута

Смята се, че има около 100 000 милионери, които са инвестирали в криптовалута, като по-голямата част от тях притежават биткойни. Някои дори са станали милионери, инвестирайки в криптовалута. Други пък са загубили парите си. Все повече криптовалутата се приема като инвестиция, която заслужава внимание и възможност за трупане на богатство. Тази седмица дори биткойнът достигна нов исторически връх като цената му достигна 66 000 долара.

И все пак милионерите имат много различни философии по отношение на инвестициите, така че е трудно да се обобщи къде държат парите си. Повечето милионери предпочитат диверсифицирани инвестиционни портфейли.