Години наред да работиш усилено една от най-тежките професии в света, а накрая целият труд да ти се отблагодари, като те направи милионер само в рамките на една нощ. Това звучи като невероятен сценарий, но той е факт за танзаниеца Саниниу Лайзер.

Само за няколко часа дългогодишният миньор успял да спечели 7,7 милиарда танзанийски шилинга или 3,4 милиона долара след като продал два големи скъпоценни камъка. Всъщност това са най-големите, които досега са били откривани досега, твърди CNBC, позовавайки се на редица международни източници.

Според информация на BBC единият от тях тежи 9,2 килограма, а другият - 5,8 килограма. Лайзер е успял да ги открие през миналата седмица и ги е продал по време на търг в сряда.

Снимка 485435

Източник: www.madini.go.tz

Така само за една нощ той се превръща не просто в милионер, но и в медийна звезда. Това, което се знае за миньора, е че той е баща на 30 деца. С парите миньорът иска да изгради търговски център и училище за децата в района Симанджиро, в който той живее със семейството си.

"Искам да построя училище в близост до дома ми. Там има много бедни хора, които не могат да си позволят да изпратят децата си да се учат", казва той пред медии.

"Аз не съм образован, но искам нещата да се вършат професионално. Така че бих желал моите деца да бъдат квалифицирани", добавя Саниниу Лайзер.

Независимо от това, че днес вече е милионер, той не смята да променя ежедневието си и признава, че ще продължи да се грижи за стадото си от 2000 крави.