15 работодатели от Разложко участваха на специализирана трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Срещата е организирана от Агенцията по заетостта, ДРСЗ - Благоевград и ДБТ - Разлог.

Работодателите са заявили общо 118 свободни работни места, съобщиха от Агенцията по заетостта. Борсата беше посетена от над 130 търсещи работа лица от общините Разлог, Банско и Белица.

С най-много места за рецепционисти, камериерки, охрана, огняри, персонал-поддръжка, готвачи, сервитьори, масажисти, фризьори, пикило, бармани, спа рецепционист и администратори са хотелите "Маунтин парадайз", "Флори-монт", "България", "Вила Рока", "Катарино SPA".

Припомняме, още в началото на летния сезон тази година работодателите по Черноморието се изправиха пред сериозен проблем с осигуряването на персонал за заведенията, хотелите и магазините си.

Квалифицираната работна ръка отдавна се ориентира на запад, където за същата дейност, която извършва в българските фирми, получава многократно по-високо възнаграждение.