Всички произведени бройки от лимитирания модел Lincoln Continentals със "самоубийствени врати" са вече разпродадени, пише CNBC.

Моделът на Ford, наречен официално "80th Anniversary Coach Door Edition", който е специално юбилейно издание, беше представен през декември. Въпреки цената от $110 000, произведените бройки са били разграбени в рамките на 48 часа.

Автомобилът е бил продаван на база на първия дошъл на място в сервиза, за разлика от закупуването на модела Ford GT supercar, което е обвързвало клиентите с попълвана заявка. От Lincoln съобщили, че подготвят друга лимитирана серия автомобили, която ще бъде съвсем малко по-различна от настоящия модел Continental, но това не намалило интереса на купувачите.

Най-забележителната част от колата са вратите, които се отварят срещу посоката на движение. Нестандартният начин на това отваряне на вратите е заложен в автомобилите още от 60-те години. Lincoln отбелязва 80 години от името на модела с 80 юбилейни автомобила. Моделът Continental, посветен на годишнината, е с 15 сантиметра по-дълъг от стандартния модел и с луксозната черна тапицерия, която е запазена марка на Lincoln.

А иначе, продажбата на седани в САЩ  и света става все по-трудна. Шофьорите предпочитат джипове SUV, кросоувъри и пикапи. Continental е един от двата седана, които Lincoln все още реализира на пазара. Другият е средно големият MKZ, който се предлага както в стандартни, така и в хибридни версии. Сега Lincoln продава четири модела кросоувъри и SUV модели, като ще пусне пети - възкресеният Aviator, по-късно тази година.