Предварителните заявки за електрическия Dacia Spring вече са отворени за нашия пазар, а доставките ще стартират тази есен.

След повече от година чакане, вече знаем и колко ще струва първият електрически модел на марката.

От Dacia планират да пуснат в три вариации - за частни клиенти, за споделени пътувания и третa N1 Cargo версия с голям багажник, която ще се появи догодина.

Снимка 523892

Източник: Dacia

Базовият модел с Comfort оборудване за частни клиенти започва от 33 100 лв., като в пакета са включени климатик, USB портове, аудио система с Bluetooth, 14-цолови стоманени джанти и текстилна тапицерия.

Comfort+ версията пък започва от 35 950 лв. и разполага с по-богата мултимедия и седем-инчов екран, камера за задно виждане, оранжеви елементи по купето и огледалата и черна тапицерия.

И двата модела идват в снежнобял цвят, но срещу сумата от 500 лв. можем да ги вземем в сив, син или червен металик, като червеният е наличен само за Comfort версията.

Снимка 523893

Източник: Dacia

От компанията потвърдиха, че компактният SUV ще е с мощност от 44 конски сили и с едно зареждане ще може да изминава до 230 километра по цикъл WLTP и до 305 километра по цикъл WLTP City.

Цените и детайлите около N1 Cargo модела все още не са ясни и ще бъдат обявени на по-късен етап.

Снимка 523890

Източник: Dacia

Очаква се първите доставки на Dacia Spring да стартират тази есен.