Nissan Ariya 2024 е първият електрически SUV на Nissan и техен отговор на Tesla Model Y. Този конкретен модел е Ariya E4ORCE Platinum+, който се предлага с по-голям акумулаторен пакет с капацитет 87 kWh, два електрически мотора и система AWD, вдъхновена от GT-R, пише Autodiscoveries.

На хартия мощността изглежда впечатляваща - 389 к.с. и 442 Нм въртящ момент. По време на тестовете той постига спринт от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди, което съвпада с времето, което неотдавна регистрирахме за двойния мотор на VW ID.4 от 2024 г. Според EPA той трябва да предлага около 430 км пробег с пълно зареждане.

Nissan обнови своя хит Qashqai с футуристичен дизайн (Видео)

Nissan обнови своя хит Qashqai с футуристичен дизайн (Видео)

Последните промени са засегнали предимно външния вид на популярния кросоувър

Припомняме, че тази година Nissan обнови и своя хит Qashqai с един наистина футуристичен дизайн. От дебюта си през 2006 г. Nissan Qashqai неизменно е един от най-популярните модели на Nissan . Преминал през няколко поколения, Qashqai остава сред фаворитите на пазара през 2024 г. Какво видяхме от презентацията на радикално обновената версия на този модел бестселър.

Снимка 661854

Източник: Nissan

Последните промени са засегнали предимно външния вид на кросоувъра. Иновациите са особено забележими в предната част на автомобила, където се извършва истинска революция в дизайна. В съответствие със съвременните тенденции Nissan реши напълно да преразгледа концепцията за предната оптика.

Сега оптиката на главата и дневните светлини са разделени от тънка лента на бронята, боядисана в цвета на тялото. Светлинните елементи вече са разположени по-отдалечени, което придава на автомобила по-агресивен и модерен вид.

Актуализираният Qashqai вече се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, от където са излезли повече от 1,3 милиона бройки след пускането на оригинала през 2007-а година.

Nissan готви революционна батерия за електромобили

Nissan готви революционна батерия за електромобили

Тя ще е по-мощна, по-евтина и с по-бързо зареждане