От дебюта си през 2006 г. Nissan Qashqai неизменно е един от най-популярните модели на Nissan . Преминал през няколко поколения, Qashqai остава сред фаворитите на пазара през 2024 г. Какво видяхме от презентацията на радикално обновената версия на този модел бестселър.

Снимка 661464

Източник: Nissan Qashqai

Последните промени са засегнали предимно външния вид на кросоувъра. Иновациите са особено забележими в предната част на автомобила, където се извършва истинска революция в дизайна. В съответствие със съвременните тенденции Nissan реши напълно да преразгледа концепцията за предната оптика. Сега оптиката на главата и дневните светлини са разделени от тънка лента на бронята, боядисана в цвета на тялото. Светлинните елементи вече са разположени по-отдалечени, което придава на автомобила по-агресивен и модерен вид.

Снимка 661463

Източник: Nissan

Трябва да се обърне внимание и на новата радиаторна решетка. Производителят се отказва от емблематичната решетка V-Motion , която отдавна е запазена марка на марката. На негово място се появи ново решение: решетката е визуално разширена с допълнителни панели, имитиращи решетка, което придава на предната част на автомобила по-широк и стабилен вид.

По-малко забележими, но важни промени са настъпили и в задната част на Qashqai . Заслужава да се отбележи новият дизайн на задната броня и актуализираното осветление на задните светлини, което сега изглежда по-модерно благодарение на използването на прозрачно стъкло и нов светлинен подпис. Формата на фенерите остава същата, което запазва разпознаваемостта на модела.

Снимка 661467

Източник: Nissan

Нови 18-инчови алуминиеви джанти с диамантена шлифовка вече са стандартни за Qashqai от средните нива на изпълнение. За по-високите версии се предлагат нови, 19-инчови алуминиеви джанти и нов дизайн на 20-инчови алуминиеви джанти. Тази гама от забележителни джанти дава една от най-широките възможности за избор на колела в сегмента, като добавя допълнително измерение към привличащо вниманието дизайнерско освежаване на Qashqai.

Към палитрата на Qashqai са добавени три нови цвята. Бялата перла е нова и се отличава с по-чист оттенък, който сякаш придава блясък при определени ъгли на светлината. Pearl Black замества предишната черна опция и има по-богат черен оттенък, подчертаващ визуалната геометрия на Qashqai.

Тези промени не само подобряват екстериора на Nissan Qashqai , но също така подчертават амбициите на компанията да остане в челните редици на своя клас, като същевременно се адаптира към променящите се вкусове и тенденции в автомобилната мода. Nissan Qashqai продължава да бъде символ на надеждност и стил, а новата версия несъмнено ще намери своите почитатели.

Актуализираният Qashqai вече се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, от където са излезли повече от 1,3 милиона бройки след пускането на оригинала през 2007 г.