Рядък и много скъп спортен автомобил Lamborghini Aventador беше открит сред дърветата в джунглите на Мианмар. Това пише британското издание The Sun.

"Ценният и изключително рядък модел спортна кола е открит изоставен дълбоко в азиатските тропически гори", пише изданието. Автомобилът е бил покрит с прах, със счупено предно стъкло и попаднали от него отломки в купето.

Собственикът на спортния супер скъп автомобил засега не е открит. Автолюбителите са озадачени от състоянието на свръх луксозния автомобил, както и от изоставянето му.

Моделът Lamborghini Aventador LP750-4 SV е произведен само в 600 екземпляра. Приблизителната му цена е около 300 хиляди паунда.

Ето какви екстри предлага новото Lamborghini за близо 6 милиона лева

Ето какви екстри предлага новото Lamborghini за близо 6 милиона лева

Това не е просто суперавтомобил

Британското издание предполага, че ценната "находка" би могла да принадлежи само на някой от членовете на едно от четирите най-богати семейства в Мианмар. Но пък за тези фамилии се смята, че образуват престъпна група, занимаваща се с онлайн измами и трафик на наркотици. Мианмар е втората страна в света след Афганистан по обем на незаконен трафик на опиум.

Снимка 543505

Източник: Lamborghini

Миналата година легендарният суперавтомобил Lamborghini Countach LP500S от 1982 г. беше пуснат за продажба в Съединените щати за 695 хиляди долара. През 2000 г. Lamborghini с пробег 66 198 км на километража попада във Franco"s European Sports Cars в Калифорния, където суперавтомобилът е прекарал 21 години, когато собственикът на автосервиза умира.

Lamborghini представи своя нов флагмански суперавтомобил (Видео)

Lamborghini представи своя нов флагмански суперавтомобил (Видео)

Revuelto, който ще замени Aventador е първият plug-in хибрид на марката

Автомобилът, който присъства на автомобилното изложение в Женева през 1982 г., е бил едно от първите пет копия на версията LP500S с двигател V12, увеличен до 4,8 литра - това се доказва от рядката табелка с надпис 5S.

Екземплярът е намерил първия си собственик в Италия, който скоро транспортира суперколата до Германия и след това до САЩ. Вече тук, в Съединените щати, през 1985 г., ексклузивният Countach LP500S е закупен от Карлос Кавазо, китарист на метъл групата Quiet Riot, популярна през 80-те години.

Ръст на продажбите на (супер) луксозни автомобили в Русия, каква е цената на най-скъпия

Ръст на продажбите на (супер) луксозни автомобили в Русия, каква е цената на най-скъпия

Колко са тези коли в страната и в кои градове са най-много