Aгенцията за сигурност на автомобилите в САЩ ще разследва нова катастрофа с автомобил на Tesla. Това е 12-а катастрофа с модел на гиганта за производство на електромобили, за която се предполага, че инцидентът може да е бил свързан с усъвършенстваната система за асистиране на шофирането (автопилот), пише Reuters.

В пътното произшествие са участвали два автомобила - Tesla Model 3, произведен през 2018 година, и полицейски патрулен автомобил, като електромобилът се е врязал в задницата на другата кола.

Администрация за безопасност на движението по пътищата ще разследва катастрофата на 7 декември.

Втори автомобил на Tesla катастрофира. Бил включен на автопилот

Втори автомобил на Tesla катастрофира. Бил включен на автопилот

От американския производител побързаха да отговорят на инцидента в Китай

От 2016 година автопилотът на Tesla е участвал в най-малко три фатални катастрофи в САЩ. Специалният екип за разследване на катастрофи към момента е проверил 12 пътни инцидента, включващи превозни средства на компанията на Илън Мъск, за които се твърди, че системата за автопилот е била активирана.

Към днешна дата органът е издал доклади само за две от катастрофите - фатална катастрофа през 2016 година във Флорида, и предходен инцидент, при който автопилотът е бил изключен като фактор, припомнят от агенцията.

Tesla с обновен автопилот, който може да спаси човешки живот

Tesla с обновен автопилот, който може да спаси човешки живот

Производителят представи промени в системата