Международната група Adecco, която е специализирана в подбора на персонал и има офиси в редица европейски държави, включително и в България, отчита спад на приходите си през третото тримесечие. От нейното ръководство посочват като причина за този резултат "предизвикателните пазарни условия", както на Стария континент, така и в САЩ.

Според представените резултати приходите на групата са се свили с 2% до 5,89 милиарда евро или 6,55 милиарда долара при очаквания за такива от 5,92 милиарда долара.

Ако бъдат взети коригираните данни с информацията за търговията на акциите и валутните движения за разглеждания период спадът е по-значителен - в рамките на 4 на сто. Това става ясно от отчета на базираната в Швейцария компания.

Нетната печалба за последните три месеца възлиза на 179 милиона евро, като тя изпреварва очакванията на анализаторите за такава от 169 милиона евро.

Adecco не е единствената, която предупреждава за влошаване на ситуацията в сегмента, в който оперира. Конкурентът ѝ в услугите за подбор на кадри ManpowerGroup преди време също акцентира върху затрудненията пред бизнеса, произтичащи от геополитическите предизвикателства като търговския конфликт между САЩ и Китай, както и Брекзит.

Modis отваря втори български офис в Пловдив

Международна ИТ компания отваря втори български офис в Пловдив

До средата на 2019-а компанията иска да наеме 400 души

Adecco оперира на пазара в България от 2005 година, като тогава навлиза у нас под името Ajilon Consulting. През 2017 година "Адеко България" обяви, че разделя бизнеса си и създава ново дружество - Modis IT Outsoursing, което е специализирано в предоставянето на услуги за ИТ сектора.

Компанията има 3 офиса у нас - в София, Пловдив и Варна. Modis има такъв в столицата, а от 2018 година и в Пловдив.