bTV Media Group и телекомуникационният оператор A1 (бившият "Мобилтел") си поделят излъчването на Шампионската лига по футбол от новия сезон. Досега правата за турнира се държаха изцяло от медийната група на bTV.

Спортните канали на мобилния оператор MAX Sport 1 и MAX Sport 2 ще предават на живо всички двубои от турнира, които се играят във вторник, а bTV Action, Ring и Voyo.bg ще излъчват срещите, които се играят в сряда. Финалните мачове в състезанието ще бъдат предавани и от двете компании, стана ясно от техни съобщения.

През новия сезон мачовете от най-комерсиалния футболен турнир ще се провеждат по нова схема с два начални часа - 19:55 и 22:00 часа, за да могат да се излъчват 2 пъти повече от тях. Досегашният обичаен начален час на двубоите - 21:45 часа остава в историята.

"В медийна среда, изцяло доминирана от съдържанието, bTV Media Group спазва ангажимента си към зрителите, като отново ще предложи най-доброто от футбола. Шампионска лига е най-вълнуващият клубен футболен турнир не само в Европа, но и в света, а феновете ще могат да следят срещи, коментари и допълнително специално съдържание на всички наши платформи", коментира Флориан Скала, изпълнителен директор на bTV Media Group.

Спортната редакция на медийната група подготвя и допълнително коментарно и ексклузивно съдържание специално за онлайн среда.

Придобиването на правата за излъчване на мачове от Шампионската лига е нова крачка към разширяване на съдържанието, предлагано от спортните канали на A1.

"Радваме се, че за малко повече от година нашите спортни канали се превърнаха в разпознаваема марка сред феновете в България. Качеството на нашата програма се подобрява постоянно и това е най-логичното нещо, защото искаме да предложим на зрителите всичко най-интересно от световния спорт и да им помогнем да гледат на живо любимите си отбори и спортисти", заяви Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" в А1 България.

Те вече предават на живо двубои от холандската Ередивизи, руската Премиер лига, украинската Висша лига и китайската Суперлига. От новия сезон каналите на A1 ще излъчват и италианската Серия А.

Двата спортни канала вече предават тенис турнирите от сериите ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, волейболната Лига на нациите, шампионата за смесени бойни изкуства UFC, баскетболните Евролига и Еврокупа, лекоатлетическата Диaмантена лига, Световния шампионат по мотоциклетизъм, състезанията от NASCAR, най-интересните срещи от NHL и др.