Най-накрая има светлина в тунела за един от най-големите производители на хардуер в света след няколко години на лоши финансови резултати. От IBM се похвалиха с първия ръст на приходите си за последните 23 тримесечия или от 5 години насам в сравнение с предходната година.

Въпреки това обаче инвеститорите продължиха да разпродават акции на компанията, тъй като резултатите се оказаха под прогнозите на анализаторите за доходността от ценните книжа, пише Business Insider.

Приходите за четвъртото тримесечие на 2017 година са с 4% по-високи от тези през същия период на 2016 година до 22,54 милиарда долара. Този резултат се оказа по-добър от очакванията на анализаторите за 22,05 милиарда долара.

Приходите за цялата година обаче се понижиха слабо с 1% до 79,1 милиарда долара, но експертите прогнозираха те да бъдат по-слаби - 78,62 милиарда долара.

Доходността от акциите на годишна база на IBM е 13,80 долара или над 2% от тази през 2016 година. По този показател обаче резултатите са под прогнозните от 13,81 долара.