Eдна от водещите световни компании за линейни превози Hapag-Lloyd откри два нови офиса в България със специализирани екипи, готови да обслужват своите клиенти в пристанищния град Варна и в столицата София.

България е атрактивен пазар за растеж за Hapag-Lloyd и заема стратегическа позиция в Югоизточна Европа, се казва в съобщение на компанията. Hapag-Lloyd оперира с три посещения седмично, свързвайки българските пристанища Бургас и Варна с ключови места в Близкия изток, САЩ, и такива в рамките на Европа и Азия. Освен това от България страните от Централна и Източна Европа се покриват чрез паневропейския коридор Рейн-Дунав, като се използват камиони и влакове.

"Нашите нови офиси в България демонстрират нашия ангажимент към Черноморския регион. България е привлекателен пазар за растеж за нас с две големи пристанища и добри връзки с вътрешността на страната по шосе и железопътен транспорт", каза Хуан Пабло Ричардс, старши управляващ директор регион Южна Европа в Hapag -Лойд. "Много сме доволни да отворим собствени офиси на това стратегически важно място, което ще ни позволи да обслужваме по-добре нашите клиенти в Черноморския регион и Балканския регион."

Заради дефицита: Hapag-Lloyd поръча контейнери за $550 милиона

Заради дефицита: Тази германска компания поръча контейнери за $550 милиона

Това е най-голямата поръчка в историята ѝ

С флот от 264 модерни контейнерни кораба и общ транспортен капацитет от 2,0 милиона TEU, Hapag-Lloyd е една от водещите световни компании за линейни превози. В сегмента на линейното корабоплаване компанията има около 13 500 служители и 400 офиса в 135 държави. Hapag-Lloyd има контейнерен капацитет от 2,9 милиона TEU - включително един от най-големите и модерни флотилии от хладилни контейнери. Общо 113 линейни услуги по целия свят осигуряват бързи и надеждни връзки между повече от 600 пристанища по целия свят. В сегмента Терминали и инфраструктура Hapag-Lloyd има дялове в 20 терминала в Европа, Латинска Америка, Съединените щати, Индия и Северна Африка. Приблизително 2600 служители, назначени в сегмента Терминали и инфраструктура, се занимават с дейности, свързани с терминалите, и предоставят допълнителни логистични услуги на избрани места.