Онлайн магазинът за хранителни стоки Barbora Polska ще прекрати дейността си в страната след 3 март 2024 г., обяви компанията майка Maxima Grupe.

Barbora започна дейност в Полша през 2021 г. и предлага услуги за доставка на храна във Варшава, Катовице и Лодз, припомня ESM.

Решението за спиране на дейността е повлияно от бавно нарастващото търсене на услугата, според Викторас Юозапайтис, директор на Radas, UAB, която контролира Barbora Polska.

"Barbora Polska беше създадена в отговор на рязко нарасналото търсене на доставка на храна по домовете по време на пандемичния период. След края на пандемията обаче растежът на търсенето на тези услуги се забави значително.

Темпът на растеж на пазара през последните години не оправда очакванията ни. Ето защо на този етап беше взето решение да се преустановят операциите на Barbora в Полша и да се съсредоточи върху дейности в балтийските държави".

Македонската КАМ Маркет откри най-много нови обекти у нас от началото на годината, по петите й е TМARKET

Верига супермаркети от Северна Македония разкри най-много обекти у нас от началото на годината

Силна експанзия на дискаунтърите

От компанията добавиха, че всички засегнати служители ще получат дължимото обезщетение в съответствие с приложимите закони и разпоредби.

Barbora ще продължи да работи в Литва, Латвия и Естония.

Онлайн магазинът за хранителни стоки предлага услугите си в Литва от 2014 г., а в Латвия и Естония от 2018 г.

Контролиращото дружество - Radas, UAB - е част от Maxima Grupе, която управлява търговските вериги Maxima в балтийските държави, T Market в България и Stokrotka в Полша.

През септември миналата година Maxima Grupe отчете 18% увеличение на приходите на годишна база до 2,8 милиарда евро през първите шест месеца на финансовата си година.

Македонската верига "КАМ маркет" отваря 15 нови магазина в България през 2019-а

Македонската верига "КАМ маркет" отваря 15 нови магазина в България през 2019-а

Компанията отвори първите си обекти у нас през ноември миналата година