Министерство на вътрешните работи скоро ще разполага с 1000 нови коли. За целта от ведомството обявиха обществена поръчка на стойност 27 милиона лева. А компаниите, които ще я спечелят, са вече почти ясни.

Според правилата на поръчката доставчици на новите патрулни коли ще станат трите дружества с най-висока обща оценка. Към момента това са "София Франс ауто" с 91.96 точки, следвана от "Еуратек" с 85.27 точки и "Булвария холдинг" с 83.75 точки, информира вестник „Капитал”. Това са вносителите съответно на „Пежо”, „Шкода” и „Опел”.

Но в класирането ще има разместване, след като Комисията за защита на конкуренцията излезе с решение по жалба на друг участник в конкурса - "Киа моторс България". Вносителят на корейската марка Kia беше изключен заради закръгляне от 1 стотинка в цената, което според регулатора не може да бъде основание за отстраняване.

Сега обаче той отново ще участва в търга и по изчисленията на „Капитал” компанията събира повече точки от „Булвария холдинг”. Така крайното класиране според изданието най-вероятно ще изглежда така – 1. "София Франс ауто", 2. "Еуратек", 3. "Киа моторс България".

Казано иначе, новите патрулки най-вероятно ще бъдат с марките „Пежо”, „Шкода” и „Киа”. Цените им съответно са 28 230.98 лв., 25 320 лв. и 28 000 лв. – всичките с включено ДДС и обслужване.