Русия може да възобнови през тази година директните полети до редица страни, включително Мианмар, ЮАР, Виетнам, Монголия, Саудитска Арабия и Южна Корея. Това е съобщил ръководителят на Федералната агенция за въздушен транспорт "Росавиация" Александър Нерадко.

"През настоящата година се разработва отварянето на въздушна линия с Мианмар, работи се по възобновяването на полетите до Виетнам, Монголия, Саудитска Арабия и Южна Корея.

Руски авиокомпании обмислят възможността за откриване на полети до страни от африканския континент — Етиопия, ЮАР, Алжир, Тунис и други държави", казва Нерадко, цитиран от РИА Новости. Директните полети до посочените държави са били прекъснати по време на пандемията от Covid през 2020 г.

Понастоящем руските авиокомпании летят до 34 страни в света.

С колко пътнически самолети разполага Русия

С колко пътнически самолети разполага Русия

Предвижда се доставка и на нови самолети за "Аерофлот"

Междувременно Министерството на транспорта на ЮАР казва пред ТАСС, че ведомството е готово в кратки срокове да разгледа заявките за полети до републиката от руски авиопревозвачи. Досега в министерството обаче, не са постъпвали такива заявления.

През януари беше съобщено, че Руската федерация и ЮАР възнамеряват да възобновят въздушния трафик помежду си до средата на годината.

А през февруари посланикът на Мианмар в Русия коментира, че полетите до Мианмар могат да бъдат възобновени "през следващите два месеца".

Колко самолета годишно ще произвежда Русия

Колко самолета годишно ще произвежда Русия

Темповете на производство се ускоряват заради прекъснатите контакти със самолетостроителни компании от САЩ и Европа