Компанията с българско участие Questers събира IT екип, който ще работи по проекти за Dow Jones - една от водещите компании за финансова информация в целия свят. В групата влизат издания като The Wall Street Journal, MarketWatch, Financial News и Factiva. Екипът ще работи от София, а от компанията вече търси нови попълнения, сред които старши DevOps, .NET и Node.js инженери.

Пред Money.bg маркетинг мениджърът на дружеството Татяна Маринова обясни, че в началото броят на назначените специалисти ще бъде около 10, но, ако се съди по опита на компанията с друг медиен гигант - NewsCorp., екипът може бързо да нарасне.

През 2018 г. Questers сключи партньорство с NewsUK, част от медийния гигант News Corp., който притежава и Dow Jones. По думите й за NewsUK в София работят вече около 30 души, като се очаква бройката им да бъде удвоена в скоро време. Така общият брой на специалистите в София, които работят по линията на медийните продукти, може да достигне 70 души.

Технологичната група The Panoply придоби българската IT компания Questers

Технологичната група The Panoply придоби една от водещите български IT компании

Дружеството създаде кариерни възможности за близо 1000 софтуерни инженери

Новият екип ще работи рамо до рамо с основния технологичен екип на Dow Jones. Той ще бъде ангажиран с разработването на динамичната платформа на Dow Jones, която предоставя най-пълната колекция от новини и данни в света за клиентите на медийната група.

Questers е базирана в Лондон компания с офиси в Югоизточна Европа, която създава и интегрира ИТ екипи за своите клиенти. Тех-паркът в София отваря през 2007 и от тогава са наети над 1 000 инженери и специалисти за множество клиенти от Европа, Великобритания и САЩ. През 2018 година Questers стана част от паневропейската група The Panoply, която по-късно през същата година бе листната на Лондонската фондова борса.