Грижата за екипа е основа за успеха на лидера сред работодателите в страната - Kaufland България. Водещият ритейлър се стреми с всяко подобрение в политиките си за управление на човешките ресурси да осигури по-добър начин на живот за своя екип и техните семейства. Пример за това са редицата инициативи, насочени към колегите, както и постоянното разширяване на многото предимства и социални придобивки, които всеки получава при присъединяването си към компанията.

Актуализирането на социалния пакет е с цел той да отговаря на текущите нужди на всеки кауфлендер. Всяка година компанията добавя нова социална придобивка с грижа за екипа - през 2023-а ритейлърът осигури още един допълнителен ден платен годишен отпуск за всеки член на многобройния си екип от близо 7000 души. Също въведе и т.нар. "Бонус бебе" в размер на 600 лв. при раждане или осиновяване на дете. Осигуряването на финансова подкрепа за този така емоционален момент е пример как работодателите могат да допринесат за благосъстоянието на своите служители, като приоритизират най-важните моменти в живота им и този на техните семейства. В допълнение към нововъведения "Бонус Бебе", Kaufland осигурява на родителите и "Бебе пакет" с най-необходимите за едно новородено принадлежности.

Успешната стратегия в областта на човешките ресурси се потвърждава не само от мнението на екипа на Kaufland България, но и от многобройните признания, които компанията получава. В най-скорошно проведеното вътрешно проучване на удовлетвореността на служителите взеха участие над 4 000 от служителите на компанията, а резултатите са категорични. Над 84% от тях споделят, че са удовлетворени и щастливи да бъдат част от екипа на Kaufland България.

Снимка 640774

Източник: Kaufland

Освен с щастлив екип, компанията може да се гордее и със завоюваните от началото на 2023 г. 28 отличия като работодател, сред които за втора поредна година грабна награда в една от най-оспорваните категории - "Най-добър работодател FMCG" на Career Show Awards 2023. Тази година Kaufland беше сертифицирана като Top Employer ("Топ Работодател") за пета поредна година от международния независим институт Top Employers Institute. През 2023 г. компанията беше отличена и като любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

"Твоето БЪДЕЩЕ" е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развитие, която свързва талантите с бизнеса.

Осигуряването на богат пакет от придобивки, които отговарят на потребностите на големия и разнообразен екип, както и добавянето на нови, е част от дългосрочната стратегия на Kaufland. Благодарение на нея компанията мотивира екипа си и поддържа високо ниво на удовлетвореност. Всеки служител получава допълнително здравно застраховане, карта за спорт на преференциална цена, месечни ваучери за храна на стойност 200 лв., гъвкаво работно време с отчитане и заплащане до минута, възможност за участие в различни социални инициативи, доброволчески акции, обучения, екипни игри и много други.

Снимка 640840

Източник: Kaufland

Традиционно екипът на компанията се радва и на разнообразни лични подаръци за различни поводи: Коледа, Великден, Баба Марта, Ден на жената, Ден на детето, началото на учебната година, вътрешнофирмени празници и юбилеи и др. От началото на 2023 г. служителите получават 22 дни платен годишен отпуск - с 2 повече от законово установеното. А тези с 5 или повече години стаж в компанията - цели 48% от екипа - получават по един допълнителен ден отпуск за всеки 5 години в Kaufland. Освен това модерният ритейлър предоставя възможността за до 3 месеца творчески отпуск (сабатикъл) на всеки от екипа с навършени 5 години във веригата.

Поредната привилегия, която Kaufland България предлага, за да гарантира създаването на баланс между работата и личния живот, е предоставянето на повече време за почивка и споделено време със семейството и близките на своите служители. По този начин компанията повишава и поддържа удовлетвореността на екипа - по данни от последното проучване 90% от служителите са доволни от своето работно място и съвместната работа с прекия си ръководител, а 88% от участниците посочват, че са щастливи от работата с колегите си, изградена върху доверие и лоялност.

Снимка 640775

Източник: Kaufland

Споменатите придобивки са само малка част от многообразието на социалния пакет, който Kaufland предлага като работодател. Компанията осигурява стабилна международна среда, атрактивни работни задачи и мотивиращо възнаграждение, разнообразен пакет от обучения и възможност за кариерно развитие на всеки член на екипа. Веригата непрекъснато адаптира стратегията си за управление на човешките ресурси, за да гарантира на своя голям екип атрактивна работна среда с добавена стойност.

Основен двигател за подобряването на работната среда са най-ценният ресурс на Kaufland България - всички близо 7 000 служители, които компанията определя като "ключът" към своите успехи. Независимо дали става дума за класически бизнес показатели, инвестиции, иновации или други постижения, без отдадеността и усилията, които екипът полага ежедневно, ритейлърът не би постигнал толкова високи резултати и лидерски позиции. Ето защо стремежът да се грижи както за тяхното благосъстояние, така и за това на техните семейства, като същевременно им предоставя стимулираща и сигурна работна среда, ръководен стил с разбиране и отдаденост са не просто приоритет, а мисия за Kaufland България.