Tesla ще спре форум секцията на сайта си и ще създаде нова социална мрежа, наречена Tesla Engagement Platform, предаде Techcrunch. Първият етап към този преход ще започне още в средата на месеца, когато потребителите на компанията няма да могат да публикуват във форумите ѝ.

Вместо това производителят на електромобили ги приканва да продължат диалога на engage.tesla.com.

Само че поне към момента тази социална мрежа вероятно не е точно това, което потребителите ѝ очакват. По всичко личи, че в нея клиентите ѝ ще могат просто да коментират публикации, свързани с публичната политиката на компанията и последните новини покрай нея, например фонда за набиране на средства в подкрепа на Тексас и други подобни.

"Engage Tesla е нова платформа както за екипа по публична политика на компанията, така и за клубовете на собственици на електромобилите", се посочва в първия пост на новия сайт. "Целта ѝ е да създаде дигитален дом за цялата ни работа и да помогне на притежателите на Tesla да научават новините край компанията, да взимат смислени действия и да останат свързани."

Коментарите под този пост обаче не са особено позитивни към новата кампанията на производителя на електромобили. "Не спирайте форумите. Това не е техен заместител. Форумите пораждаха важни дискусии и помагаха на нас собствениците да вземем информирани решения", пише в един от коментарите, като повечето са със сходно отношение към темата.

В интернет има достатъчно форуми, насочени към Tesla, но вероятната причина за спирането на корпоративния такъв е фактът, че компанията няма достатъчно ресурси да си позволи модератори, които да трият спам и трол коментарите в него, става ясно от The Verge, които се позовават на източник с "вътрешна информация".