Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ финализираха сделката за придобиването на офис сградата от комплекса "Милениум център" на столичния булевард "Витоша" от досегашния ѝ собственик НИКМИ.

Цената на сделката не бе обявена.

Любопитното е, че през 2002 г. ОББ продаде мажоритарния си дял в проекта точно на НИКМИ, като по тогавашна информация тя е получила $3,5 млн.

Снимка 365104

Новото име на сградата, в която още преди една година се преместиха централните управления на ОББ и ДЗИ, е "ОББ Милениум център". Тя е най-високата бизнес сграда в центъра на София и вторият по височина небостъргач в столицата изобщо. Нейните 24 етажа достигат височина 112 м, а общата ѝ площ е 29 797.15 хил. кв. м.

В сградата има специално обособени социални пространства с кафе зони и зони за релакс, три ресторанта, включително един на последния 24-и етаж. Инсталирана е интелигентна система за управление на микро климата с възможност за индивидуални настройки за всяко отделно обособено пространство.

"Новата ни централа ще ни позволи да развиваме по-добре както взаимоотношенията между екипите вътрешно, да подобрим операционната и бизнес ефективност, така и да заздравим връзката си с клиентите, на които можем да предоставим една добавена стойност в преживяването при работата им с нас.", коментира сделката Петър Андронов, председател на КВС Груп за България и главен изпълнителен директор на ОББ.

1 265 472 лева: Цената на апартаментите във втората най-висока сграда в София

1 265 472 лева: Цената на апартаментите във втората най-висока сграда в София

Имотите се намират във втората по височина сграда в столицата "Милениум Център"