Един от лидерите на онлайн поръчките на храна у нас BGmenu, се обединява с друга фирма от бранша - Lakom.bg. Обединението на двете платформи е започнало на 31 август, става ясно от официално съобщение на дружествата.

Двете фирми са част от румънската група HelloHungry, в която влиза и сайтът от северната ни съседка Olivera. Тя е най-голямата в тази сфера в региона, като се очаква брутните й продажби за тази година да достигнат 20 милиона лева, а през следващата да се удвоят до 42 милиона лева.

След сливането потребителите ще могат да правят поръчки през уебсайта, през мобилните приложения за iOS и Android, през чатбот във Facebook или по телефона.

"Стремежът на BGmenu, постоянно да подобрява своята услуга и да ставаме все по-добри за нашите потребители, логично доведе до обединяване на двете компании. Тази стъпка ще подобри осезаемо услугата, както за клиентите ни, така и за нашите партньори", коментира основателят на BGmenu Владимир Давчев.

Според информацията BGmenu и Lakom ще продължат да работят като две отделни платформи и постепенно ще се осъществи фактическото обединение на техните функционалности.