Най-заможният човек в Индия Мукеш Амбани вече е собственик на една от най-популярните вериги за играчки в света - Hamleys. Сумата за покупката не е ясна.

Компанията на Амбани Reliance Brands Limited, която придоби веригата за играчки, заяви че е подписала споразумение с китайския бранд Banner International. Той придобива Hamsley през 2015 година, пише BBC.

Hamsley, основана през 1760 година във Великобритания, е най-старият търговец на играчки в света и има 167 магазина в 18 страни.

Индийската Reliance вече притежава 88 обекти в 29 родни града.

"Придобиването на емблематичната марка "Hamleys" в световен мащаб е сбъдната дългоочаквана мечта", заяви в изявление Даршан Мехта, главен изпълнителен директор на Reliance Brands Limited.

Миналата година Hamleys съобщи за загуба от 9,2 милиона паунда, обвинявайки Брекзит и заплахата от тероризъм за спада. Веригата за играчки е открила 4 магазина във Великобритания, но по късно закрива два.

Въпреки това магазинът на Regent Street в Лондон, който е отрит през 1881 година, продължава да бъде една от основните атракции в града. Той се простира на седем етажа и в него се продават около 50 000 играчки.