Вторият най-голям пазар на смартфони в света се готви да запише рекорд през тази седмица. В Индия на 10-ти октомври започнаха празнични разпродажби, които ще плодължат до 15-ти. Както на много други места по света едни от особено желаните подаръци са мобилните устройства.

Според прогнозите на хонконгската анализаторска фирма Counterpoint Research за петте дни индийците ще купят смартфони за рекордната обща стойност от над 1 милиард долара, пише сайтът Quartz.

През тази седмица най-големите онлайн търговци на пазара - Flipkart и Amazon също са обявили намаления. Експертите очакват броят на продадените в Индия устройства на надхвърли този на закупените по време на Black Friday в САЩ.

Очакванията са над 85% от продажбите през тези 5 дни да бъдат осъществени онлайн, най-вече чрез Amazon и Flipkart, обявили своите Great Indian Festival Sale и Big Billion Days.

Също така се очаква най-голям брой закупени устройства да бъдат в средния ценови клас между 10 000 и 15 000 рупийили между 135 и 200 долара.