От безпилотни коли до роботизирани служители - бъдещето ще дойде с пълна сила, преди дори да го усетим.

Много развиващи се технологии ще достигнат повратната си точка до 2030 година, сочи доклад от Съвета към Световния икономически форум за бъдещето на софтуера и обществото.

Съветът анкетира над 800 ръководители и експерти от сектора на технологиите и ето и ключовите технологии от изследването, представени от Business Insider, които ще достигнат повратната си точка до 2030 година.

Първият роботизиран фармацевт

В действителност анкетираните смятат, че до 2021 година по аптеките ще се появят роботизирани фармацевти, като това ще започне в САЩ.

Дрехи, свързани с интернет

До 2022 година експертите прогнозират, че 10 на сто от хората по Земята ще носят дрехи с вградени чипове, които ще ги свързват с интернет.

Първият 3D принтиран автомобил

3D принтерите се превръщат във все по-мощни машини, които могат да отпечатват големи обекти от всички видове материали. Много автомобилни компании ги използват, за да създадат прототипи на коли, като експертите прогнозират, че първата такава ще се появи до 2022 година.

Мобилен телефон, който може да се имплантира

Да бъдеш свързан със смартона определено ще придобие различно значение в близкото бъдеще. Иновативното устройство, което ще може да се имплантира, се смята, че ще се появи към 2025 година.

Първият град с повече от 50 000 жители и без светофари

Инфраструктурата определено ще става все "по-свързана", а съвсем скоро се задават и "умните" градове. Еволюцията на "свързаната" инфраструктура ще доведе до първия град с население от 50 000 души и без светофари около 2026 година.